Harju-ryhmä

Onko sinulla vaikeuksia hallita alkoholinkäyttöäsi? Oletko yrittänyt vähentää juomistasi tai lopettaa sen kokonaan epäonnistuen yrityksessäsi? Haluaisitko lopettaa juomisen, jos se olisi mahdollista?

Olet lämpimästi tervetullut AA-kokoukseen tutustumaan voisiko AA olla ratkaisu ongelmaasi. Harju-ryhmässä tapaat meidät, jotka olemme olleet samassa tilanteessa kuin sinä. Olemme löytäneet ratkaisun alkoholiongelmaamme AA:sta ja elämme mielekästä raitista elämää vapaana alkoholin pakkomielteestä. Tule tutustumaan, niin saatat huomata, että alkoholiongelmaasi on ratkaisu etkä ole ongelmasi kanssa yksin.

Harju-ryhmän osoitteen Jyväskylässä, kokousaikataulun ja AA:n auttavan puhelimen numeron löydät sivupalkista sekä sivun alareunasta. Sivupalkista löydät myös seuraavien kokousten ajankohdan ja muiden AA-ryhmien yhteystiedot sekä lisää tietoa alkoholismista ja AA:sta  useiden linkkien kautta.

Harju-ryhmä on Keski-Suomen vanhin AA-ryhmä. Se on perustettu vuonna 1957. Yli 60 vuoden historiansa aikana Harju-ryhmä on auttanut lukuisia alkoholisteja ratkaisemaan alkoholiongelmansa ja samalla saavuttamaan mielekkään raittiin elämän.

Mikä AA on?

AA on lyhenne sanoista Alcoholics Anonymous tarkoittaen nimettömiä alkoholisteja. AA on kansainvälinen liike, joka toimii maailmanlaajuisesti n. 180 eri maassa. AA-ryhmiä on noin 118 000, joissa on arvioitu olevan yli kaksi miljoonaa jäsentä.  Suomessa AA-ryhmiä on  lähes 700 n. 260 paikkakunnalla.

AA on miesten ja naisten toveriseura, jossa he jakavat keskenään kokemuksensa, voimansa ja toivonsa voidakseen ratkaista yhteisen ongelmansa sekä auttaakseen toisia tervehtymään alkoholismista. Ainoa jäseneksi pääsyn vaatimus on halu lopettaa juominen.

AA:ssa ei ole mitään velvoitteita eikä jäsenmaksuja, toimimme omavaraisina omien vapaaehtoisten avustusten pohjalla. AA ei ole liittoutunut minkään aatteellisen, uskonnollisen tai poliittisen suuntauksen, järjestön tai laitoksen kanssa. Se ei myöskään halua ottaa kantaa mihinkään kiistakysymykseen, eikä asettua enempää puolustamaan kuin vastustamaan mitään.

Ainoa päämäärämme on pysyä raittiina ja auttaa toisia alkoholisteja saavuttamaan raittius.

(Suomen nimettömien alkoholistien virallinen sivusto www.aa.fi, Mitä AA on?))